Thursday, December 29, 2011
Kål och kycklinggryta med curry
Rörde ihop denna röra/gryta idag på sånt jag hade hemma.
Blev väldigt gott och det kommer vi göra igen här hemma.
För lite extra sting kan man ha i sambal olek, men vår va
slut så det prövar jag nästa ggn.
1 grillad kyckling
1 vitkålshuvud (strimlat)
2 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1tsk curry
1krm paprika
salt
peppar
1 näve körsbärstomater
ev lite grädde
Skär kycklingen i bitar. Stek kålen på medelhög värme i smör. Ha i kycklingen när kålen blivit mjuk. Krydda med curry och paprika, ha i vitlöken. Ha på creme fraiche och ev. grädde om du vill ha extra sås. Smaka av med salt och peppar och ev. mer av curryn och paprikan om du vill. Låt koka upp, ha i tomaterna och låt småputtra i 5-10min tills tomaterna blivit mjuka.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment