Sunday, October 2, 2011

(bottenlös) kycklingpaj

Satt och småkikade på matklubben.se och blev så sugen
paj. Jag tog ett vanligt svenne-recept och gjorde det
LCHF genom att helt enkelt ta bort pajbotten. Vi åt
pajen med en liten grönsallad. Gottigott.

Fyllning:
350 g strimlat kycklingkött
2 strimlade paprikor i olika färger
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 dl riven ost
Curry
salt
peppar

Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde eller valfri grädde
Salt
Peppar

Garnering:
1 paket, 140 g knaperstekt bacon

Stek kycklingstrimlorna i het panna, krydda dem väl med salt och peppar. Tillsätt paprika och vitlök. Smaka av med kryddor. Låt svalna något och lägg alltsammans med riven ost i pajformen.

Vispa samman äggstanningen, krydda och häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 200° C i 35-40 min eller tills den har fått fin färg och fyllningen stannat.

Knaperstek bacon och lägg över pajen
.

Om man vill så kan man såklart göra pajdeg till pajen,
antingen vanlig eller nåt utav alla de LCHF alternativ
som finns.

No comments:

Post a Comment