Satt och småkikade på matklubben.se och blev så sugen
paj. Jag tog ett vanligt svenne-recept och gjorde det
LCHF genom att helt enkelt ta bort pajbotten. Vi åt
pajen med en liten grönsallad. Gottigott.
Fyllning:
350 g strimlat kycklingkött
2 strimlade paprikor i olika färger
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 dl riven ost
Curry
salt
peppar
Äggstanning:
3 ägg
2 dl vispgrädde eller valfri grädde
Salt
Peppar
Garnering:
1 paket, 140 g knaperstekt bacon
Stek kycklingstrimlorna i het panna, krydda dem väl med salt och peppar. Tillsätt paprika och vitlök. Smaka av med kryddor. Låt svalna något och lägg alltsammans med riven ost i pajformen.
Vispa samman äggstanningen, krydda och häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 200° C i 35-40 min eller tills den har fått fin färg och fyllningen stannat.
Knaperstek bacon och lägg över pajen.
Om man vill så kan man såklart göra pajdeg till pajen,
antingen vanlig eller nåt utav alla de LCHF alternativ
som finns.
No comments:
Post a Comment