Saturday, March 31, 2012

Gottegris


Såhär i påsktider kan det vara svårt att undvika (min stora last)
GODIS. ICA säljer godis för 2kr hektot och man köper på sig
mer än man behöver. Här i USA finns det inte plockgodis
(THANK GOD!!!), men butikerna svämmar över av choklad
kaniner, gele ägg, marshallow kycklingar och alla andra
tänkbara gottigheter. Huset svämmar också över av godis efter
alla påskäggs utflykter vi varit på. Inte lätta tider för en
socker-knarkare. So, whats a LCHF:are to do? Jo, man går
ut och letar efter alternativ såklart. Mina favoriter är
nötter i olika former. Och extra smarrigt (men med lite extra
kalorier och kolhydrater) är de som är doppade i
mörk choklad eller yoghurt. Mmmm. Här kommer några
tips på LCHF godis som jag tänkt pröva under
påsken.

Snickers.

400 g mörk choklad 70 %
200 g smör
350 g Sockerfri jordnötssmör
(ingrediens ska vara BARA jordnötter)

Smält 200g choklad och 50gr smör i en kastrull.Smöra en form.
Bred ut chokladen i botten på formen och ställ in i frys tills
det har stelnat. Koka upp 350gr jordnötssör tillsammans med
100gr smör. Bred ut på den stelna chokladen. Ställ in i frysen
till det stelnat (30-45min). Smält resten av chokladen och smöret
och bre på överst. Låt stelna i frys och skär sedan upp i kuber.
Förvaras i kylen.

Choklad och nötrutor

20 g mandel
20 g pecannötter
150 g solrosfrön
150 g mörk choklad

Fin hacka nötterna. Smält chokladen över ett vattenbad. Blanda ihop allt och häll över ett bakplåtspapper. Bre ut det till ett jämt lager utan många hål. Låt svalna. Ställ i kylskåpet ca 1 timme och skär sedan i små bitar. Förvara gärna i kylen.

Biskvier

Botten:
100 g sötmandel
3 st äggvitor

Smörkräm:
250 g smör
2-3 krm vaniljpulver/vaniljstång
50 g smält vit choklad
En skvätt romessens

Topping:
100 g mörk choklad 70% kakao
50 g vit choklad
Flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner finhackad sötmandel. Klicka ut på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Blanda rumstemperarat smör med övriga ingredienser och bred på ett lager på de helt kalla bottnarna. Ställ in i kylen i minst en timme medan du smälter den mörka chokladen.

Doppa varje biskvi med toppen neråt i den smälta chokladen och låt stelna i kylen, smält under tiden den vita chokladen. Dekorera sedan biskvierna med den vita chokladen och mandelspån.

No comments:

Post a Comment